PAH granollers

Plataforma Afectats per la Hipoteca

La PAH fa 5 anys !!

Deixa un comentari

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha celebrat 5 anys des de la seva primera assemblea a Barcelona, assemblea des de la que es va iniciar aquest moviment que arreplega a tants milers de persones en l’activisme social i la defensa d’un habitatge digne.

L’impulsor del moviment va ser el col•lectiu V de Vivienda, un moviment inspirat en l’activisme antiglobalizació que arrancà al 2007, amb el lema: “No tendrás una casa en la puta vida”.
Però amb la bombolla immobiliària i l’inici de la crisi al 2009, la situació de les persones que havien contret una hipoteca per a poder accedir a un habitatge va començar a ser dramàtica.

Durant aquests 5 anys, ja han sigut creades 205 plataformes, que treballen en col•laboració i cooperació. Les persones que composen aquestes plataformes s’ajuden, s’assessoren, s’escolten, busquen solucions i creen grans amistats i vincles emocionals.

En paraules d’Ada Colau, la portaveu del moviment:
“La PAH ya ha ganado. Ha conseguido lo más difícil: cambiar el estado de ánimo con resultados concretos fruto de acciones colectivas. La peor derrota es pensar que no hay nada que hacer”.

Us deixem un vídeo que resumeix en 3 minuts la historia de la PAH.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s